Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur 2024?
Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum sürücü belgesi sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.
Çekme belgeli araç trafiğe çıkarsa ne olur?
Çekme belgesi olan araçların yasal olarak yola çıkması mümkün değildir. Yolda çekme belgesi olan bir araç tespit edilirse, plakaya para cezası, sürücü belgesi sahibine ise ceza puanı işlenecektir.
Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir 2024?
Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama maliyet 3.432 TL, çekme belgeli araçlarda 927 TL, çekme belgeli araçlarda 1.821 TL, çekme belgeli binek otomobiller, çekme belgeli minibüsler gibi araçlarda ise 2.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.
Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2024?
Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkarılabilir. Araç için trafik izni alındıktan sonra araç muayeneye getirilebilir.
Çekme belgeli aracın muayene ücreti ne kadar?
Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.
Ek 33 A belgesi ücreti ne kadar 2024?
2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir.
Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?
Çekme cezası olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme cezası olan araçlar vergi ve cezalar açısından borca tabi değildir. Ancak araç çekme cezasından önce muayene edilmediği için yeniden muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.
Çekme belgesi kaldırma ne kadar?
Araç çekme belgesi almadan önce noterde araç üzerinde herhangi bir haciz, yaptırım vb. olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca bu gibi durumların ortaya çıkmadığından emin olmak gerekir. 2023 yılı itibariyle noterde çekme belgesi başvurusunun maliyeti yaklaşık 125 TL olacaktır.
Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?
TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için buraya tıklayın. Web sitesine ek olarak, haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı çağrı merkezinden araç muayene randevusu alabilirsiniz.
Çekme belgeli araç hangi muayeneye nasıl giderilir?
Trafiğe çıkması yasak olan aracınızı çekme belgesi ile muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.
Çekme belgeli araç kullanmanın cezası ne kadar?
2023 yılı güncel ceza tutarlarına göre, çekici ehliyeti ile yola çıkmanın cezası 4.064 TL’dir. 2023 yılı tüm trafik cezalarının fiyatlarını öğrenmek için “2023 yılı trafik cezaları ve ehliyet harçları ne kadar?” yazımıza tıklayabilirsiniz.
Çekme belgesi nasıl kaldırılır?
Çekme belgesinin iptali için öncelikle araçta oluşan hasar ve aracın yola devam etmesini engelleyecek arızalar giderilir. Geçici trafik sigortası yaptırılır. Muayene TÜVTÜRK’te yapılır ve araç tespit raporu alınır. Bu belge ruhsat yerine geçer.
Çekme belgeli araç alındıktan sonra ne yapılır?
Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Ayrıca aracı yola çıkarmak için aracı yola çıkarma ücretini, cari yılın çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.
Çekme belgeli araç alırken nelere dikkat edilmeli?
Ancak, çekme sertifikalı bir araç satın almadan önce, aracın geçmişi, hasar durumu ve onarım kalitesi hakkında detaylı araştırma yapmak önemlidir. Ayrıca, bu tür araçların gelecekteki yeniden satış değeri ve sigortası/sigortası da dikkate alınmalıdır.
Çekme belgeli araca plaka nasıl alınır?
Araç muayenesi başarıyla tamamlandıktan sonra, size bir araç tanımlama raporu verilecektir. Araç tanımlama raporuyla birlikte, notere gitmeli ve sürücü belgesi yerine geçen geçici araç tescil belgesini almalısınız. Noterden plaka basım talep belgesini aldıktan sonra, sürücü bölmesine gitmeli ve araç için bir plaka almalısınız.
Çekme belgeli aracın trafik cezası ne kadar?
Çekme belgesi olan bir aracın trafiğe çıkmasına izin verilmez. Çekme belgesi olan bir motosikleti yola çıkarmanın cezası 10 ceza puanı ve Karayolları Trafik Kanunu’nun 21. maddesi uyarınca 2 ceza puanıdır.
Çekme belgeli araç muayene cezası olur mu?
Hurda belgesi bulunan ve belirli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlardan, sadece muayeneden kaldırıldığı ispat edilebilen süre için gecikme zammı alınmaz. 01.01 Muayene süresinin ispat edilemediği hallerde.
Çekme belgeli araç nelerden muaf olur?
Çekme belgesi bulunan araç, trafiğe çıkmadığı için tüm araç sahiplerinin ödemek zorunda olduğu taşıt vergisi ve zorunlu trafik sigortasından muaftır.
Çekme belgesi kaldırma ne kadar?
Araç çekme belgesi almadan önce noterde araç üzerinde herhangi bir haciz, yaptırım vb. olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca bu gibi durumların ortaya çıkmadığından emin olmak gerekir. 2023 yılı itibariyle noterde çekme belgesi başvurusunun maliyeti yaklaşık 125 TL olacaktır.